Wervingsfilm voor Vroom

Het werven van nieuwe medewerkers in de bouw is een grote uitdaging. Hoe bereik je kandidaten, hoe vertel je ze wat werken voor een funderingsbedrijf is? En hoe verleid je ze om te gaan solliciteren? Door ze te laten zien dat je er voor gemaakt moet zijn, dat het ritme van de heimachine al in de embryonale fase onderdeel wordt van je leven. En in alle jaren daarna doe je alles met dezelfde cadans. En als je goed bent, dan word je ‘vanzelf’ kraanmachinist.

Commercial

Vroom is een grote speler in de funderingsbranche. Is ambitieus, groeit, breidt uit en zoekt daarom nieuwe mensen. Vooral goede mensen. Niet de watjes, maar de bikkels, die elke dag om 4 uur opstaan, bij elk weertype de glimlach op hun gezicht behouden en die een zekere ambitie hebben. Want wie wil er uiteindelijk niet op de stoel van de machinist?

In 2016 kregen we de opdracht om een commercial te maken die echt moest opvallen, onderscheidend en gedurfd. We staken de koppen bij elkaar en kwamen tot een concept script waarin met een aantal scenes het leven van de funderingsmedewerker in 30 seconden voorbij zou komen. Van embryo tot en met het ‘hoogst’ haalbare: machinist op een funderingsmachine.

Zeven scenes schoten we met vijf ingehuurde acteurs, op zeven verschillende locaties en op één dag: de verloskundepraktijk, de peuterspeelzaal, de middelbare school, de supermarkt, de kroeg, de jongenskamer en de bouwplaats.

Voor één scène moesten we extra ons best doen om die erin te houden. Inderdaad, het was gedurfd, maar met een hele vette knipoog: de jongenskamer. Daar werd de liefde bedreven in een bed met spiraalbodem. Op het ritme dat een rode draad in de hele commercial is. We hebben ‘gewonnen’ en de scène heeft het gehaald.

Tijdens de scholingsdagen in januari 2017 waren alle ruim 200 medewerkers bijeen op één locatie. Daar werd de commercial voor het eerst vertoond. Gelijktijdig postten we de commercial op Facebook en LinkedIn en aan de medewerkers werd gevraagd om deze massaal te delen in hun eigen netwerk. Met als resultaat dat we nog dezelfde ochtend de 50.000 views behaalden.

De commercial leidde tot ruim 30 nieuwe kandidaten waarvan een aantal nog steeds werkzaam is en invulling geeft aan de slogan “Rood jouw kleur”.