Functioneel ontwerp

Een schoonmaakbedrijf dat particuliere afvalcontainers reinigt, had behoefte aan een nieuw computerprogramma, waarin onder andere de klanten, de contracten en de planning worden beheerd. Na een uitgebreide inventarisatie met de klant en het doorspreken van alle eisen en wensen hebben wij een functioneel ontwerp geschreven, dat dient als basisdocument voor de nieuw te ontwikkelen software.

Feit bij het schrijven van een functioneel ontwerp is dat er gaandeweg de voortgang van het project meer eisen en wensen ontstaan. Van sommige nieuwe eisen en wensen wordt bepaald dat deze ook binnen de eerste fase van het project moeten worden geïmplementeerd. Maar om de einddatum en de kwaliteit te realiseren is het belangrijk dat iemand de regie houdt en duidelijk communiceert, met zowel opdrachtgever als de technisch uitvoerende partij.

The Data Bakery voert regelmatig projecten uit waarin kleine en grote automatiseringsprojecten worden gecoördineerd. Met een jarenlange ervaring op dit gebied durven wij te stellen dat het inhuren van onze projectmanagers voor dergelijke projecten te allen tijde een beter eindresultaat oplevert.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.